När vi vänder misslyckanden till framgång

22853220_1491318437621805_3134315581760062943_n.

Jag arbetar som ungdomspedagog på en skola som heter Famn. Vår målgrupp är barn och ungdomar där de flesta har någon form av outvecklade färdigheter och neuropsykiatrisk diagnos.
Våra uppdragsgivare är skola i samarbete med socialtjänst/LSS.

Vår verksamhet bygger på att alla här blir elever och man får hjälp att hitta sina styrkor men också hjälp att hantera sina svårigheter. Ledorden är att alla kan lyckas med rätt förutsättningar, för varför skulle någon någonsin vilja misslyckas?
Våra elever har eget klassrum, en till en undervisning, tydliggörande pedagogik och möjlighet till individuell anpassning.

Vi som jobbar som ungdomspedagoger börjar dagen med att hämta våra elever så de får en bra start och vet vad som kommer ske framöver. Vi arbetar mycket med att göra smidiga övergångar mellan de olika momenten som kommer hända under dagen men ansvarar också för att raster, lov och fritid är förutsägbara och har ett meningsfullt innehåll. Jagstärkande aktiviteter, träna på sociala sammanhang och intressen vävs samman, det kan vara tex sång, fotboll, praktik på restaurang eller med djur.
Vi arbetar med ett helhetsperspektiv vilket inbär att vi tar ansvar för samordningen av de olika insatserna runt eleven och har tex läkare knutna i vår verksamhet.
Det avlastar föräldrarna mycket.

Det mest underbara i mitt arbete är att se stoltheten i våra elevers ögon när de vänder misslyckanden till framgång, hur stora och små de än må vara. Jag önskar många fler fick den möjligheten.

Hanna
Ungdomspedagog på Famn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s